15:30 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1450
  Pratite nas

  Optužnica protiv šefova Udruženja ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja zbog obelodanjivanja poverljivih dokumenata iz Specijalizovanog tužilaštva Kosova, među kojima su i imena potencijalnih svedoka, potvrđena je odlukom sudije za prethodni postupak.

  Ovo je, kako prenosi prištinska Koha, naveo advokat Tome Gaši na svom profilu na Fejsbuku, a sud se ovim povodom još nije oglasio, prenosi Tanjug.

  Gaši je napisao da se Gucati i Haradinaj terete u četiri tačke optužnice zbog ometanja pravde i njihovim radnjama između 7. i 25. septembra ove godine.

  Haradinaju i Gucatiju, koji su u pritvoru u Hagu, danas je predata optužnica koju je potvrdio sudija i oni očekuju se da će se pojaviti pred sudijom na sledećim ročištima, dodao je Gaši.

  Optužnica je podneta sudiji za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu 30. oktobra na potvrđivanje, i to kao strogo poverljiva.

  Ovo je treća po redu optužnica za koju se zna da je potvrđena pred Specijalizovanim većima, poznatijim kao Sud za zločine OVK.

  Gucati i Haradinaj su u pritvoru u Hagu zbog opasnosti da bi mogao da pobegne, da bi morao da ometa predstojeće krivične postupke koji će se voditi pred Specijalizovanim većima protiv pripadnika OVK, kao i da će nastaviti da ponavlja krivična dela za koja se već sumnjiči.

  Obojica su uhaspšena zbog zastrašivanja svedoka u postupcima koji će biti vodeni pred tim sudom.

  Tagovi:
  ratni zločini, optužnica, OVK, Ramuš Haradinaj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga