14:37 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  21184
  Pratite nas

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u Novom Pazaru da će od danas biti pojačane aktivnosti policije i angažovana Žandarmerija u tom gradu i istakao da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi i da će sačuvati bezbednost svakog našeg građanina.

  „Građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kome možete da kršite zakon. Zakon je isti za sve, u svakom delu Republike Srbije štiti sve naše građane i štiti sve naše ljude“, poručio je sinoć Vulin posle sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru.

  Vulin je rekao da je uznemiren i zabrinut zbog dešavanja u Novom Pazaru, navodeći da međusobno razračunavanje kriminalaca ne sme da da se dešava u Novom Pazaru i ni u jednom delu naše Republike.

  Dogovorene konkretne mere

  Prema njegovim rečima, na sastanku kojem je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić sa saradnicima, dogovorene su konkretne mere i koraci koji će biti preduzeti.

  Vulin je naglasio da će od danas prisustvo policije u Novom Pazaru biti daleko vidljivije i snažnije.

  „Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta“, naglasio je ministar Vulin.

  Svi građani Novog Pazara, poručio je Vulin, mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

  „Droga, prostitucija, oružje sve su to stvari koje neće biti tolerisane. Ni jedan lokal neće moći nekažnjeno da krši zakon, ne zato što radi duže već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga ili zato što se u njemu nosi oružje“, rekao je Vulin.

  Ministar policije je istakao da nikakav politički autoritet i nikakvi politički razlozi „neće moći da nas zaustave dok od Novog Pazara ne napravimo siguran i slobodan grad, kakav on i jeste, kakav treba i kakav njegovi građani zaslužuju“, saopštio je MUP.

  „Sačuvaćemo bezbednost svakog našeg građanina“

  Zamolio je građane Novog Pazara da u akcijama policije ne traže politiku i apelovao policiji pomognu i učestvuju u borbi da njihov grad bude bezbedan kao što je bio i kao što treba da bude.

  Aleksandar Vulin na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru
  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru.

  „Očekujem od svih političara, od lokalne samouprave da učestvuju sa nama u ovoj borbi, da nam pomognu, da ne pokušavaju da skupe jeftine političke poene. Da kada se na ulicama Novog Pazara bude pojavila policija, Žandarmerija, ne izmišljaju gluposti o tome kako neko okupira grad, već da budu zadovoljni što država Srbija deluje na svakom delu svoje teritorije i da nam pomognu da se ovo ne desi nikada više“, kazao je Vulin.

  Sastanku u Policijskoj upravi u Novom Pazaru prisustvovali su i pomoćnici direktora policije Slobodan Malešić i Dejan Kovačević, načelnik Sektora unutrašnje kontrole Dejan Kovačević, komandant Odreda Žandarmerije u Kraljevu Boban Krpović, načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, načelnik Uprave policije Golub Gačević i načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljaljić.

  Vulin je razgovarao i sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem koga je upoznao sa merama i konkretnim koracima koje će policija preduzeti kako bi obezbedila bezbednost i stabilnost u ovom gradu.

  Pročitajte još:

   

   

  Tagovi:
  policija, žandarmerija, Novi Pazar, Aleksandar Vulin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga