01:04 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1273
  Pratite nas

  Stefan Rusov i Milica Mirjanić su pronađeni, više od 40 sati nakon što su nestali na Beljanici, a nakon što su pronađeni, novinar „Večernjih novosti“ je razgovarao sa mladićem, koji je premoren nakon dana i noći provedenog u planini.

  „Malo me je sada popustio adrenalin, i sustigao me je umor. Dobro smo i Milica i ja, sve je sada u redu“, rekao je Stefan, i dodao:

  „Ne bi se dobro završilo da nismo naleteli na kolibu. Bio je mrkli mrak, samo smo uleteli unutra. Mislili smo da ćemo naći neke meštane u okolini, međutim svuda je pustoš tamo, nije bilo apsolutno nikoga“.

  ​Stefan je rekao za Novosti da se kola nisu pokvarila, već su tokom vožnje naleteli na duboki sneg i vozilo se zaglavilo, pa da ne bi trošili gorivo na grejanje, rešili su da se sklone na sigurno, u kolibu.

  „Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u potrazi, i medijima koji su digli buku i na taj način pomogli potragu“, rekao je na kraju Stefan.

  U potrazi je učestvovalo ukupno 29 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 11 vozila i psom, kao i 25 pripadnika PU Jagodina, 4 PU Bor, 4  Uprave kriminalističke policije i 2 PU Kragujevac.

  Tagovi:
  MUP Srbije, Gorska služba spasavanja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga