05:02 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 173
  Pratite nas

  Ministarstvo spoljnih poslova Srbije demantovalo je navode pojedinih domaćih medija o tome da će državljani Srbije na privremenom radu u inostranstvu, biti dužni da plaćaju porez na prihode ostvarene kod inostranih poslodavaca, ne samo u zemlji privremenog boravka, već i u Srbiji.

  U saopštenju Ministarstva navodi se da tako intonirani tekstovi, zasnovani na nedovoljno istraženim činjenicama, o temi koja se, ističu, najdirektnije tiče velikog broja državljana Srbije u inostranstvu, bezrazložno stvaraju zabrinutost kod dela naših državljana.

  To se, naglašavaju, može zaključiti i po povećanom broju njihovih upita upućenih diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije.

  "Apelujemo na rezidente Srbije koji se privremeno nalaze u inostranstvu da se ne obaziru na netačne, senzacionalistički intonirane tekstove na ovu temu, jer se, kada je reč o procedurama oporezivanja te kategorije naših državljana, ništa suštinski neće promeniti u odnosu na dosadašnju praksu", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

  Ističu da u nadi da se iza neodgovornih i netačnih medijskih napisa o toj temi ne krije zla namera, već nerazumevanje, Ministarstvo naglašava da Srbija čini i da će nastaviti da čini sve kako bi na svaki način pomogla svojoj dijaspori.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  porez
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga