03:58 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 26
  Pratite nas

  Prvi dan nove 2021. godine biće neradan za uslužne, ugostiteljske i trgovinske objekte širom Beograda, dežuraće samo pojedine apoteke u centru grada i filijala Pošte u Takovskoj ulici. Parkiranje će biti besplatno 1. i 2. januara, dok će javni gradski prevoz u petak saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

  Prodavnice i tržni centri

  Trgovinski objekti 31. decembra radiće uglavnom do 18 časova, dok će za većinu prodavnica 1. januar biti neradan dan. Od 2. do 6. januara važiće radno vreme u skladu sa odlukom Vlade. Posetioci tržnih centara moći će da pazare do 18 časova 31. decembra 2020. godine, a potom u subotu.

  Gradske pijace

  Zelene pijace u četvrtak će raditi od 6 do 19 časova, dok će 1. januara većina biti zatvorena. Planirano je da 2. januara sve zelene pijace rade od 6 do 14 časova. Otvoreni tržni centar - Novi Beograd neće raditi prvog januara, kao ni cvetna pijaca u TC „Krnjača“.

  Prevoz i parking

  Gradski prevoz će 1. januara saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Takođe, do 4. januara biće ukinute minibus ekspres linije E1 i E6, dok do 11. januara neće saobraćati E1 i E2. Na snazi je i dalje zabrana noćnih linija.

  JKP „Parking servis“ neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada 1. i 2. januara, kao i u nedelju i u novogodišnjoj noći.

  Apoteke

  Ukupno pet apoteka „Beograd“ će, kao i ranijih godina, 1. i 2. januara primati kupce 24 časa: u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27, prenose "Novosti".

  Pošta

  U novogodišnjoj noći Glavna pošta u Takovskoj ulici biće otvorena non-stop, dok će filijale koje imaju celodnevno radno vreme u četvrtak raditi do 17.00. U petak, 1. januara, dežuraće samo Glavna pošta, dok će narednog dana biti otvoreni šalteri ekspoziture u Savskoj ulici, a u TC „Stadion“, „Novi Merkator“, „Big fešn“ i u „Šopiju“ u Borči.

  Tagovi:
  praznici, radno vreme
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga