11:17 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  2592
  Pratite nas

  Američka politika dovela je do kršenja svih pravila i „crvenih linija“ u međunarodnim odnosima, smatra portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

  „U međunarodnoj politici naše kolege iz Sjedinjenih Američkih Država napravile su takav nered da su prosto prekršile sva pravila“, rekao je portparol Kremlja u intervjuu novinaru Vladimiru Solovjovu, napominjući da je s tim u vezi sve što se uči na fakultetu za međunarodne odnose sada nebitno.

  Odgovarajući na pitanje u vezi sa „crvenim linijama“ u međunarodnoj diplomatiji, Peskov je naglasio da „kako pokazuje praksa, sada uopšte više nema takvih ‘crvenih linija’“.

  Putinov odnos prema Zapadu

  Zapad ne može da se ne voli, ali ispoljavanje zapadnog kolonijalizma prema Rusiji treba mrzeti, rekao je Peskov komentarišući tvrdnju da je Putin na početku svoje karijere na mestu predsednika imao dobar odnos prema Zapadu.

  „I dalje se vrlo dobro odnosi prema Zapadu i bilo bi glupo loše se odnositi prema Zapadu“, precizirao je Peskov.

  Portparol Kremlja skrenuo je pažnju na činjenicu da Zapad ima tehnologije, dok Rusija u mnogim aspektima zaostaje u ovom području, Zapad ima bogatu kulturu, a Rusija sa svojim najvišim nivoom kulture ima šta da podeli u tom pogledu.

  „Zapad su koreni, a posebno Evropa (ne govorimo o novoj državi – Sjedinjenim Američkim Državama), i to ne može da se ne voli“, naglasio je Peskov.

  „Ali kolonijalna ispoljavanja se moraju mrzeti“, zaključio je on.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  SAD, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga