13:26 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 030
  Pratite nas

  Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da se može očekivati da posle Božića dođe do blagog porasta broja slučajeva zaraženih virusom korona.

  „Mislim da je i sam doček Nove godine, to jest, to što ga nije bilo u organizovanom smislu, znatno usporilo ovaj virus. Tu nema dileme. Bilo je malo opuštanja tokom nekih lepih dana. Može se očekivati da posle Božića dođe do nekog blagog porasta, mada je u Beogradu već nastao, vidi se da brojke opet malo rastu“, rekao je Kon za TV „Hepi“.

  Prema njegovim rečima, ne može se očekivati da će krivulja drastično da padne, jer nije bilo totalnog zatvaranja.

  „Takva je odluka doneta, nismo imali ograničenje kretanja. Ukupno gledano, sa ove distance, mislim da je to racionalna odluka, iako je to medicinski deo Kriznog štaba predlagao još 13. decembra, za period od 18. do 3. januara. Neki misle da to nije ni pomenuto, a davali su iste predloge. Jasno je da su ove mere rezultat delovanja medicinskog i ekonomsko-političkog dela Kriznog štaba“, rekao je Kon.

  Kon je ukazao na činjenicu da je sve veći broj ljudi imun na virus.

  „Nadam se da će vakcina početi ‘energičnije’ da pristiže, a da ćemo mi biti vrlo brzi u njenom korišćenju. Moramo da budemo pripremljeni za efektivno sprovođenje imunizacije. Čuo sam da će da se prave nedeljni planovi imunizacije, što je vrlo dobro“, rekao je Kon, preneo je Tanjug.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  vakcina, Božić, oboleli, virus korona, Predrag Kon
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga