08:03 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1178
  Pratite nas

  Dr Sonja Rakočević, pedijatar u KBC Priština, preminula je jutros od posledica kovida 19 u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“.

  Preminula je oko 9 časova posle jednomesečne teške borbe sa opakom bolešću.

  Rakočevićeva je bila vrhunski pedijatar, izlazila je u susret ne samo deci sa Kosova i Metohije već i odraslima. U svako doba dana i noći bila je dostupna za lekarske savete, prenosi „Radio KiM“.

  U vreme pandemije bila je posebno angažovana u borbi protiv korona virusa, svima je savetovala da se čuvaju i pridržavaju svih epidemioloških mera. Nažalost, u svojoj lekarskoj borbi za zdravlje pacijenta se i sama razbolela. Preminula je na božićno jutro.

  Godinama je brinula o starima i bolesnima u izolovanim srpskim sredinama, zajedno sa dr Irinom Petrović i dr Zvonkom Staševićem. Često je i rado sarađivala sa našom i ostalim medijskim kućama.

  Sonja (Jevtić) Rakočević rođena je 31.07.1973. godine u Kosovskoj Kamenici. Osnovnu školu završila je u rodnom gradiću, dok je srednje obrazovanje pohađala u Medicinskoj školi u Leskovcu.

  Medicinski fakultet je završila u Prištini, pedijatrijsku specijalizaciju na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj. Radila je u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Domu zdravlja Gračanica, a potom i u Kliničko-bolničkom centru Priština, na odeljenju pedijatrije u Lapljem Selu.

  Dr Sonja Rakočević se specijalizovala na italijanskoj klinici IRC Polickliniko San Donato. Zajedno sa sa italijanskom lekarskom organizacijom „Prijatelji Dečana“ (Amici di Decani) pomagala da deca sa Kosova i Metohije odlaze na lečenje u Italiju.

  Živela je u Gračanici sa suprugom Živojinom i decom Simonidom i Dimitrijem.

  Vreme i mesto sahrane dr Rakočević biće naknadno objavljeni.

  Tagovi:
  priština, pedijatar, doktorka, preminula, virus korona
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga