01:27 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  6077
  Pratite nas

  U selu Selište kod Trstenika prevrnula se skela na Zapadnoj Moravi, a nabujala reka odnela je Raška Milutinovića za kojim se i dalje traga.

  Saša Milutinović, bratanac nestalog Raška za "Novosti" je opisao dramu koju je preživeo.

  "Bilo nas je petorica, četvorica nas na skeli, jedan je ostao na obali, kada je balvan iznenada u jednom trenutku podigao skelu koja je tada krenula da tone", priča Saša.

  "Za manje od deset minuta skela je potopljena, svi smo upali u vodu, krenuli da se spasavamo. Raška je najdalje odnela voda".

  Kako kaže, svi su u šoku, a Raška traže pešice i čamcima.

  Vodostaji na rekama u blagom opadanju ili blagom porastu

  Vodostaji na velikim rekama u Srbiji nalaze se ispod nivoa redovne odbrane od poplava prema hidrološkim prognozama RHMZ-a, saopštilo je JVP "Srbijavode".

  Vodostaj na Dunavu i Velikoj Moravi je u blagom opadanju, dok su vodostaji na Savi, Drini i Zapadnoj Moravi u blagom porastu, bez približavanja upozoravajućim nivoima. Vodostaji na Dunavu, Tisi i na Savi su u domenu srednjih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti, preneo je Tanjug.

  U skladu sa prognozama RHMZ-a i stanja zaštitnih objekata, svi objekti iz Operativnog plana za odbranu od poplava za 2020.godinu preduzeli su pripremne radnje u cilju sprečavanja plavljenja područja.

  Na vodnim jedinicama "Drina-Loznica", "Pančevački rit" i "Zapadna Morava - Kruševac" dežurne službe JVP ''Srbijavode'' i nadležna vodoprivredna preduzeće sprovode 24-časovna dežurstva i prate situaciju na terenu.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga