21:05 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1073
  Pratite nas

  Deo jalovišta u Leposaviću u ranim popodnevnim satima obrušio se u reku Ibar. U pitanju je industrijsko jalovište kombinata „Trepča“, i to je deo problema na koji godinama ukazuju i meštani i stručnjaci.

  Iz „Trepče“ poručuju da je problem već saniran, podsećajući na poplave u ovom kraju prethodnih dana. Za dugoročno rešenje već je urađen projekat – zatvaranje starog i otvaranje novog.

  Prema svedočenju meštana koji žive u blizini ovog industrijskog otpada, u ranim popodnevnim satima, pukao je privremeni zemljani bedem oko jalovišta, prenosi Kossev.

  „Čuli smo jaku huku danas negde u rano popodne. Uplašili smo se svi, jer je baš bila jaka huka i izašli smo. Izašla je voda“, svedoči za Kossev Zlatko Sekulić, čija se kuća nalazi sa druge strane reke Ibar.

  Odmah je doteran kamion sa gumama, koje uz pesak, kako su meštani, koji su se okupili i razumeli, treba da posluži kao privremeno rešenje. Na teren su, kako dalje svedoče građani Leposavića sa kojima smo razgovarali, izašli predstavnici lokalne samouprave, uključujući i inspektora za zaštitu životne sredine.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga