03:11 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  2181
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom posete Crkvi svetih novomučenika kragujevačkih u Šumaricama da će država pomoći da se ona završi i da je država već započela pripreme za obeležavanje 80. godišnjice, 21. oktobra, od od streljanja više od 2.000 Kragujevčana od strane okupatora u Drugom svetskom ratu.

  Vučić je istakao da Srbija nikada neće zaboraviti takve zločine i da će se uvek sećati onih koji su pomogli da se dođe do slobode:

  „Onih, koji su poginuli jer su bili krivi zbog toga što nisu bili na strani okupatora“, rekao je Vučić i dodao da narodi koji nemaju prošlost i ne umeju da se sećaju ne zaslužuju ni budućnost.

  Ističe da je zato važno za naš narod da se razvija kultura sećanja i da je veoma zahvalan episkopu šumadijskom Jovanu, za čije vreme je podignuto čak 85 novih crkava, od ukupno 380 u Šumadiji.

  Vučić je dodao da je veoma važno da se, uz povećanje plata i penzija, i drugih stvari u ekonomiji, razvija i duhovnost, prenosi Tanjug.

  „Bez duhovnosti i sjedinjivanja nacionalnog i duhovnog, ne možemo da postignemo velike rezultate“, poručio je Vučić.

  Vladika Jovan kaže da je veoma srećan što je dočekao predsednika i da je njegova poseta veliki dar i blagoslov.

  „Najavio je da će pomoći da se ovo zdanje dovrši“, rekao je on i dodao da će se tako i sačuvati od zaborava strašni zločin počinjen u Šumaricama.

  „Narod koji nije svestan prošlosti nije dostojan ni sadašnjosti ni budućnosti. Ovo je blagosloven dan i ući će u istoriju eparhije Šumadijske i Šumadije da je jedan predsednik iz ljubavi došao da pomogne da ovo dovršimo“, rekao je vladika.

  Tagovi:
  šumarice, vladika Jovan, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga