14:30 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 139
  Pratite nas

  Član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović, rekao je danas da je realno očekivati da se novi sojevi korona virusa pojave u Srbiji i da bi zbog toga trebalo da ostanemo dosledni u sprovođenju mera.

  Tiodorović je rekao da Krizni štab prati situaciju u Evropi i podsetio da je britanski soj otkriven u zemljama u regionu, zbog čega smatra da je samo pitanje dana kada će se otkriti i u Srbiji.

  Tiodorović je ukazao na to da naučni radovi ne govore o velikom povećanju smrtnosti, ali govore o povećanoj zaraznosti, o čemu bi trebalo voditi računa.

  On je, gostujući u Jutarnjem Dnevniku RTS-a, rekao da je interesovanje građana za vakcinaciju iznad očekivanja i poručio da je potrebno da se što veći broj građana što pre vakciniše, jer to ide u prilog stvaranju stabilne situacije.

  Ističe, međutim da to zavisi od priliva vakcina i da će biti potrebno da stigne još mnogo doza da bi se vakcinacija sprovela što uspešnije.

  Tiodorović kaže da je potrebno da se vakciniše najmanje između milion i po i dva miliona ljudi sa po dve doze, što znači da je potrebno da stigne još mnogo vakcina.

  Na pitanje o novim merama, istakao je da će medicinski deo Kriznog štaba sigurno ostati dosledan jer je prerano za odluke o nekom velikom ublažavanju, preneo je Tanjug.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga