14:34 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  222510
  Pratite nas

  Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će se nastaviti ulaganja u Vojsku Srbiju, kojoj je poručio da od nje očekuje da i dalje bude čuvar naše zemlje, njenog integriteta i slobode, kao i odvraćajući faktor svakog agresora.

  „Ulagaćemo novac u našu vojsku, sve više, vaša primanja će biti sve viša i bolja“, poručio je Vučić nakon vežbe na kojoj je prikazana osposobljenost 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije pod nazivom „Vrh koplja 2021“, u pančevačkoj kasarni "Rastko Nemanjić”.

  On je dodao da je uveren da su pripadnici vojske u prethodnim godinama već mogli da osete promene, ali i naveo da sve to mora da bude još brže i snažnije.

  „Od vas očekujemo da budete čuvari naše zemlje, njenog integriteta, slobode, da budete branitelji naroda čuvari otadžbine, zaštitnici interesa Srbije i da budete odvraćajući faktor svakog agresora i za svakog ko bi pomislio da napadne Srbiju“, poručio je Vučić.

  On je zahvalio svim vojnicima na posvećenosti i požrtvovanosti i na tome što su vežbu izveli fantastično, s obzirom na otežavajuće vremenske uslove.

  Prikaz sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u Pančevu
  © Tanjug / TARA RADOVANOVIC
  Vučić je vežbu ocenio kao „vrlo dobro“.

  „Vidim da ste dobro obučeni, a mi želimo uz dodatnu podršku da vam omogućimo da možete da postignete još bolje rezultate“, rekao je Vučić.

  Kako je istakao, država će dati sve od sebe da pripadnici vojske imaju položaj vredan poštovanja i da mogu od svog napornog rada da žive i izdržavaju porodice, preneo je Tanjug.

  „Ocenjujem vežbu sa vrlo dobro“, zaključio je Vučić.

  Vojna vežba sastojala se iz sedam delova: izviđanje, posedanje linije blokade, napad na terorističke snage u seoskom ambijentu, dejstvo na oteto vozilo, napad na terorističke snage u urbanom ambijentu, napad na teroriste u izolovanom objektu i uništavanje improvizovanih eksplozivnih naprava.

  Tagovi:
  Pančevo, kasarna, vojska, Srbija, Aleksandar Vučić, prikaz, vojna vežba, Vojska Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga