18:47 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1238
  Pratite nas

  Vlasnik i menadžer lokala „Gradska kafana“ na Novom Beogradu, M.M. (35.) i V.D. (31) priznali su krivicu za nepoštovanje epidemioloških mera u tom lokalu i zaključili sporazume sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, po kojem su im već izrečene uslovne osude od po godinu dana zatvora.

  Sporazume o priznanju krivice sa tužilaštvom je zaključilo i troje gostiju lokala koji su policiju prilikom kontrole gađali flašama i čašama, preciziraju za Tanjug iz tog tužilaštva.

  Oni su osuđeni na uslovne kazne zatvora od po šest meseci.

  Svih petoro osuđenih je bilo uhapšeno preksinoć, u saradnji Trećeg osnovnog tužilaštva, komunalne policije i Policijske stanice Novi Beograd.

  M.M. i V.D. su priznali krivično delo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme trajanja epidemije“ povodom nedozvoljenog okupljanja građana u objektu „Gradska kafana“.

  Na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, sud im je izrekao presuda kojima im je utvrdio uslovne osude od godinu dana zatvora s rokom provere o tri godine.

  To znači da se kazne neće izvršiti ukoliko okrivljeni u vremenu proveravanja ne učine novo krivično delo, pojašnjavaju iz tužilaštva.

  Takođe, R.J., R.N., P.N., koji su kao gosti tog objekta gađali čašama i flašama policiju priznali su krivično delo „Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti”.

  Sud im je u donetim presudama izrekao uslovne osude od po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine.

  „Tužilaštvo smatra da će izrečene krivične sankcije dovoljno uticati na učinioce i ostale građane da ne vrše krivična dela, imajući u vidu donete odluke nadležnih organa tokom trajanja epidemije“, poručuju iz Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga