08:28 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 960
  Pratite nas

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru Mariju Jovović, ćerku Blagoja Jovovića, koji je 1957. godine u predgrađu Buenos Ajresa izvršio atentat na jednog od najvećih ratnih zločinaca Drugog svetskog rata Antu Pavelića.

  Vesić je istakao da je na taj način želeo da zahvali njoj i njenoj porodici na onome što je učinio Jovović, dodajući da je to bio jedan od najhrabrijih i najznačajnih činova u istoriji srpskog naroda.

  Marija Jovović je zahvalila Vesiću i naglasila da je za nju danas veliki dan.

  Zagorska ulica u Zemunu od 5. avgusta prošle godine nosi ime Blagoja Jovovića, u kojoj je otkrivena i spomen-ploča posvećena njemu.

  „Bila je to prilika i obaveza grada Beograda da se oduži ovom velikom heroju“, naglasio je Vesić, koji je Mariji poklonio uličnu tablu sa imenom njenog oca.

  Siguran sam da će ovu tablu čuvati ona i njena porodica, jer je ovo dokaz da ono što je Blagoje uradio ostaje zauvek zapamćeno, poručio je Vesić.

  On je rekao i da su Srbi narod koji treba da se seća važnih događaja u svojoj istoriji, te svojih heroja, a da je Blagoje Jovović svojim činom postao jedan od najvećih heroja, koji, kaže, treba da bude primer mlađim generacijama.

  Vesić je izrazio zahvalnost Mariji i njenoj porodici što su mu poslali pismo i Jovovićevu fotografiju i dodao da će se ona uskoro naći u Muzeju grada.

  „Uvek ste dobrodošli u Srbiju, jer ovo je vaša zemlja i ovo je vaš grad“, poručio je Vesić Jovovićevoj porodici.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Goran Vesić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga