18:50 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 457
  Pratite nas

  Patrijarh Porfirije nedavno je bio gost emisije Marine Rajević Savić „Dok anđeli spavaju“. On je tom prilikom odgovorio na pitanje šta se očekuje od budućeg srpskog patrijarha u ovim vremenima.

  „Kao i od svakog patrijarha, nema tu velikih razlika. Jevanđelje je jedna knjiga i možda će biti neki drugi list, tj. možda će naglasak svakog novog patrijarha biti na nečem drugačijem u odnosu na prethodnog, ali nijedan neće odstupiti od onoga što je uski put jevanđelja. Mi bismo često hteli od Crkve da ide širokim putem, da se bavi temama koje nisu njeno suštinsko poslanje“, rekao je tada mitropolit.

  Dodao je tada da patrijarh uvek služi svim ljudima.

  „Ko ima oči da vidi, taj će videti, ko ima uši da čuje , taj će čuti. I ta reč Crkve je blaga reč, to je reč jevanđelja, reč božija, reč Hristova, ali treba otvoriti duhovne oči i treba izaći iz stereotipa da je čovek samo kosti i meso i da njegov angažman treba da bude samo u pravcu onoga što mu koristi za njegov praktičan život. Pa gde je čitav unutrašnji svet, gde je ljubav!“, naveo je novoizabrani patrijarh.

  „Crkva mora da grli sve, ne može da se suzi ni na jednu stranku, ni na jednu partiju, ni na jednog čoveka“, podsetio je tada vladika Porfirije.

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  video, Sputnjik, Dok anđeli spavaju, Mitropolit Porfirije, patrijarh
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga