03:56 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 353
  Pratite nas

  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je otvaranju 15. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „IDEX 2021“ u Abu Dabiju. Ministar je obišao i štand JP „Jugoimport SDPR“ na kojem je predstavljen deo proizvodnog programa odbrambene industrije Srbije.

  Stefanović je istakao da je ovaj vodeći sajam naoružanja i opreme dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede.

  „Dobra je prilika za naše vredne ljude i za naše fabrike da predstave svoje proizvode, uključujući i sve ono što je usvojeno u naoružanje Vojske Srbije, kao i neke nove projekte na kojima radimo i koji obuhvataju složene borbene sisteme“, rekao je Stefanović.

  On je naveo da će se tokom Sajma sastati sa kolegama ministrima odbrane iz više zemalja sveta sa kojima će razgovarati o zajedničkoj saradnji.

  Proizvodi odbrambene industrije Srbije na Sajmu naoružanja u Emiratima
  „Sajam naoružanja i opreme dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede“.

  „Razgovaraćemo o tome šta je to što možemo da uradimo čak i u ovom složenom vremenu Kovida, da pomognemo da naša vojska bude efikasnija, da imamo više zajedničkih vežbi kojima ćemo pomoći da ta multifunkcionalna operabilnost naše vojske bude dobra, a istovremeno da čujem šta kolege misle o tome šta možemo dalje da uradimo zajednički i da radimo na sklapanju novih sporazuma kojima će naša zemlja da napreduje“ rekao je ministar odbrane.

  Na jednoj od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi naoružanja i vojne opreme među izlagačima je tradicionalno i „Jugoimport SDPR“ s ciljem da predstavi mogućnosti i nova dostignuća u oblasti naoružanja i vojne opreme iz proizvodnog programa srpske odbrambene industrije.

  Ministar odbrane Nebojša Stefanović na Sajmu naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
  Među izlagačima je tradicionalno i „Jugoimport SDPR“.

  Međunarodni sajam naoružanja „IDEX“ održava se svake druge godine pod pokroviteljstvom njegovog visočanstva šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  To je jedina izložba u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike na kojoj su predstavljene najsavremenije tehnologije za sve vidove oružanih snaga.

  Sajam privlači pažnju državnih i vojnih predstavnika, odnosno korisnika sredstava naoružanja i vojne opreme, što je dobra prilika da svet vidi šta Srbija može da ponudi iz oblasti odbrambene industrije.

  Sajam naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
  Ovogodišnji Sajam okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja.

  Smešten u Nacionalnom izložbenom centru u Abu Dabiju, ovogodišnji Sajam, i u uslovima pandemije virusa korona, okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja uz strogo poštovanje propisanih zdravstvenih zaštitnih i epidemioloških mera i za sprečavanje širenja bolesti Kovid-19.

  Tagovi:
  Emirati, Nebojša Stefanović, Srbija, UAE, sajam naoružanja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga