03:22 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 342
  Pratite nas

  Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, biće održana u sredu, 24. februara. Sednica će biti održana u 8 sati ujutru.

  Prethodnih dana pojedini članovi Kriznog štaba upozoravali su da bi moglo da dođe do pooštravanja mera, ukoliko epidemiološka situacija nastavi da se pogoršava.

  Epidemiolog i član Križnog štaba dr Predrag Kon rekao je da će Krizni štab raspravljati o radnom vremenu i okupljanju građana.

  "Jedno je vezano za radno vreme, a drugo za okupljanje. Mi imamo na snazi da nema dozvole okupljanja, pa se ipak ljudi okupljaju, o tome će se pričati", kazao je on za RTS.

  Ranije danas Kon je rekao da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna i da se "ukupna situacija pogoršava". On gos rekao je

  "Mi iz medicinskog dela Kriznog štaba ne možemo da gledamo kako nam se pune bolnice i to sad znatno brže. To se na kraju završava vrlo teškim, pa nažalost i smrtnim slučajevima. U ovoj situaciji kada su nam lekari iscrpljeni, kada je zaista ''doteralo do duvara'', mi moramo to da usporimo, a onda i zaustavimo, paralelno sa vakcinacijom", rekao je Kon.

  Danas je ponovo zabeležen rast broja novozaraženih, od gotovo 3.000 - 2.956, od kojih skoro 1.000 u Beogradu. Na bolničkom lečenju je 3.641 osoba, od kojih 153 na respiratorima.

  Pre nekoliko dana, direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović upozorio je da bi, ako se situacija pogorša moglo da dođe do pooštravanja mera, koje bi se pre svega odnosilo na skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga