03:20 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  23166
  Pratite nas

  Komisija za zaštitu stanovništva od kovida 19, a na predlog Instituta za javno zdravlje, usvojila je danas nove mere, prema kojima će biti zaključano više gradova u Crnoj Gori, među kojima su i Podgorica, Cetinje, Ulcinj i Herceg Novi.

  Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva zdravlja, mere stupaju na snagu od utorka, 2. marta, a pored mera koje nastavljaju da važe u opštinama Budva i Tivat, zabranjuje se izlazak građanima i sa teritorije opština Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić i Plužine, prenose „Vijesti“.

  Ovim merama izuzeti su oni građani koji gradove napuštaju zbog obavljanja redovnih radnih zadataka, a na osnovu potvrde poslodavca, odlaze na lečenje uz medicinsku dokumentaciju ili neguju osobe koje usled bolesti, stanja ili posledica povreda ne mogu same o sebi da brinu.

  Izuzeti su i studenti koji putuju od mesta prebivališta do sedišta ustanove visokog obrazovanja, a na osnovu potvrde te ustanove, odnosno uredno popunjenog i overenog indeksa.

  Zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata u Podgorici, Cetinju i opštinama Nikšić, Herceg Novi, Kotor, Ulcinj i Plužine.

  Ova mera stupa na snagu od sutra, 1.marta, a važiće do 10. marta.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  virus korona, karantin, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga