06:24 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 417
  Pratite nas

  Radna grupa koja je formirana na Fakultetu dramskih umetnosti u okviru platforme „FDU protiv nasilja“ saopštila je da je od 21. januara do 17. februara primila 12 prijava za uznemiravanje i neprihvatljivo ponašanje nastavnog osoblja Fakulteta dramskih umetnosti.

  Kako se navodi u saopštenju, devet prijava se odnosi na seksualno uznemiravanje različitog stepena, a tri prijave se odnose na vređanje, omalovažavanje i ismevanje studenata.

  „Prijavljeno je ukupno šest osoba, od toga se na jednu osobu odnosi pet prijava, na dve osobe se odnose po dve prijave, a na tri osobe po jedna prijava“, navodi se u saopštenju Radne grupe.

  Dodaje se da će prijava za jednu osobu biti prosleđena nadležnim organima fakulteta na dalje procesuiranje, a da je za ostale prijave u toku prikupljanje informacija.

  „Kvalitativna analiza svih prijavljenih slučajeva seksualnog uznemiravanja i neprihvatljivih praksi u nastavi biće dostupna Dekanu u zasebnim izveštajima“, ističe se u saopštenju, prenosi RTS.

  Članovi Radne grupe „FDU protiv nasilja“ su prodekan fakulteta dr Ana Martinoli, redovni profesori Biljana Srbljanović i Srdan Golubović, vanredna profesorka dr Irena Ristić, docent Stefan Ivančić, student prodekan Andrea Pjević i članovi studentskog parlamenta Jovana Jankov i Nemanja Obrenović.

  Tagovi:
  prijava, Beograd, FDU, seksualno napastvovanje, seksualno uznemiravanje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga