04:14 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1736
  Pratite nas

  Predsednik Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice prisluškivani su 1.572 puta, ilegalno i bez pravnog osnova, saopštio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

  Vulin je posle sednica Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da je to utvrđeno u končanoj istrazi, koja pokazala da je ovo krivično delo potpuno nesporno i sve u vezi s tim je predato Tužilaštvu.

  „Došli smo do nespornih dokaza da je prema predsedniku i njegovoj porodici bilo 1.572 telefonskih kontakata. Svi kontakti su beleženi kao ilegalni i kao takvi bili evidentirani bez pravnog osnova, policijskog rezona, transkript razgovora bio skidan ’na belo‘ i nošeni pojedinim visokim funkcionerima u MUP-u“, rekao je Vulin.

  Osim kršenja ljudskih prava, predsednika Vučića i članova njegove porodice, Andreja, Anđelka i Danila grubo je prekršen sistem, kazao je Vulin, prenosi Tanjug.

  Reč je o sistemu koji treba da štiti građane, a ne da ih na bilo koji način dovodi u poziciju da se njihova privatna komunikacija u kojima nije bilo inkriminišućih razgovora, komunikacija neovlašćeno koristi i stavlja na uvid.

  „MUP završio svoj posao, izvesni broj pripadnika stavljen na poligraf i svi su pali na pitanja koji se odnose na nelegalno prisluškivanje predsednika“, rekao je Vulin.

  Očekuje se, dodao je da Tužilaštvo formuliše kvalifikaciju dela i da se završi pred pravosudnim organima.

  „Ovo što se desilo ne sme više nikada nikome da se desi u Srbiji“, poručio je Vulin.

  Tagovi:
  Aleksandar Vulin, Aleksandar Vučić, prisluškivanje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga