22:09 11 April 2021
Slušajte Sputnik
    Vesti
    Preuzmite kraći link
    1290314
    Pratite nas

    Direktor Centra za za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije i jedan od koordinatora kovid bolnica u Srbiji kaže da će broj novozaraženih i danas biti veliki.

    Prof. dr Nebojša Lađević je gostujući na TV Prva rekao da je potreban prekid kontakata. Upitan da li to znači da se i on zalaže za potpuno zatvaranje poput dr Predraga Kona i dr Branislava Tiodorovića, on kaže da se slaže s njim a da je, na ovaj ili onaj način, neki prekid kontakata neophodan.

    Prema njegovim rečima, i danas će u Srbiji biti prijavljen veliki broj novozaraženih, a kapaciteti bolnica kao i lekara su na izmaku. Podsetiću vas, rekao je on, da isti ljudi već godinu dana rade neprekidno. I oni su na izmaku snaga.

    Ako se ovako nastavi, ističe dr Lađević, moraće i ne-kovid bolnice da se vrate u kovid sistem.

    Na pitanje zašto je to tako, dr Lađević kaže da bi najbolje bilo da u kovid bolnice "odvedemo ove što prave žurke, da vide kako je to. A pošto nisu medicinski obučeni, mogli bi da rade kao fizički radnici i da prevoze te bolesnike", rekao je on.

    "Ovo je apsolutno trenutak da presečemo taj tok. Najbolje bi bilo da napravimo pauzu u zaražavanju, a u tom periodu da maksimalno pojačamo vakcinaciju", istakao je dr Lađević i objasnio da bi najbolje bilo u tom scenariju puštati samo one koji idu na vakcinaciju.
    Tagovi:
    Srbija, koronavirus
    Standardi zajedniceDiskusija
    Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga