06:38 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  21382
  Pratite nas

  Biljani Čekić, koja je pred filmskim kamerama oživela lik male Dare iz Jasenovca, danas je, po blagoslovu igumana Svetog manastira Hilandara, arhimandrita Metodija, uručena stipendija koju će dobijati do završetka školovanja.

  Stipendiju je u prostorijama Zadužbine Hilandara u Beogradu uručio direktor Milivoj Ranđić. U pratnji Biljane Čekić bili su njen otac Radovan, sestra Dajana, brat Stefan i producent filma Maksa Ćatović.

  Manastir Hilandar je ovim gestom želeo da oda priznanje i izrazi zahvalnost Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare.

  Kadar iz filma Dara iz Jasenovca
  Kadar iz filma "Dara iz Jasenovca"

  "Ona je svojom potresnom ulogom doprinela da se o stradanju nevinih Srba, Jevreja i Roma, a posebno dece, u ustaškim logorima smrti, konačno upoznaju i oni koji do sada o tome ništa nisu znali ili su preko te činjenice olako prelazili. Bratstvo Hilandara se nada da će stipendija pomoći Biljani da se uspešno školuje i da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice, susreću", saopštila je Zadužbina manastira Hilandar.

  Tagovi:
  stipendija, Dara iz Jasenovca, Hilandar
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga