11:22 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 523
  Pratite nas

  Pripremajući se za uloge koje ga očekuju, glumac Miloš Biković posetio je danas Vojnu akademiju gde se družeći se sa kadetkinja i kadetima treće i četvrte godine, upoznao sa životom i radom ove visokoškolske ustanove, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

  „Vojska i vojna lica imaju poseban način razmišljanja, kodeks ponašanja i sistem vrednosti i na Vojnu akademiju sam došao da se upoznam s tim i pripremim za neke uloge koje mi predstoje“, rekao je on.

  Biković je sa kadetkinja i kadetima treće i četvrte godine osetio duh obuke budućih oficira
  Biković je sa kadetkinja i kadetima treće i četvrte godine osetio duh obuke budućih oficira
  Dodao je da je imao priliku i čast da stoji u stroju sa kadetima kada se podizala zastava, što je za njega bio poseban osećaj.

  Kako je rekao, sa Akademije će poneti taj utisak, a drugi su mu kadeti, za koje rekao da su dika i ponos Srbije.

  1 / 4
  Miloš Biković na Vojnoj akademiji

  Kadeti su bili oduševljeni posetom slavnog glumca, pa je kadetkinja treće godine Anđela Vučković prenela kako je njoj i njenim kolegama čast što je Biković bio sa njima u stroju i trenirao na poligonu pešadijskih prepreka.

  „Oduševljeni smo kako je on sa lakoćom prešao poligon i kako nema straha kada se suočava sa izazovima. On je spontan, zanimljiv i duhovit. Stekla sam utisak da on drži do pravih vrednosti i da poštuje vojsku“, kaže kadetkinja Vučković.

  Radni dan na Vojnoj akademiji za Miloša Bikovića počeo je jutarnjom smotrom i dizanjem zastave u kadetskom stroju, a potom je usledio trening na poligonu pešadijskih prepreka i čas borilačkih veština u sportskom centru. Glumac je imao priliku i da se oproba u gađanju pešadijskim naoružanjem u filmskoj i pištoljskoj streljani, kao i da se uveri u kvalitet kuhinje koja svakodnevno priprema hranu za buduće oficire Vojske Srbije.

  Tagovi:
  Ministarstvo odbrane, kadeti, vojna akademija, Miloš Biković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga