05:06 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 512
  Pratite nas

  Posle apela meštana Gornjeg i Donjeg Tavankuta i Ljutova, koji su tražili veću zaštitu države zbog velikog broja migranata u njihovim naseljima, subotička policija je pojačala broj patrola, koje su u proteklih nekoliko dana u tim mestima zatekle 22 migranta i smestila ih u Prihvatni centar u Subotici.

  Posle više meseci, stanovnici okolnih subotičkih naselja, konačno mogu da odahnu.

  Kažu, peticija koju je za tri dana potpisalo oko 2.000 žitelja Donjeg i Gornjeg Tavankuta i Ljutova urodila je plodom.

  Sada ih danonoćno čuvaju policijske patrole i na ulicama ovih malih pograničnih naselja, dodaju, gotovo da i nema migranata.

  U pograničnom pojasu od Bajmoka, Tavankuta do Hajdukova i Bačkih Vinograda svakodnevno patrolira više ekipa odeljenja policije i po dve ekipe saobraćajne i granične policije.

  Kontrolišu se i taksi prevoznici, kako bi se utvrdilo da li u ova mesta dovoze izbeglice.

  Ovakve aktivnosti nastaviće se intenzivno i u narednom periodu, istakao je zamenik načelnika odeljenja PU u Subotici, Dušan Savić, i naveo da neće izostati ni saradnja sa lokalnom samoupravom, Komesarijatom za izbeglice i volonterima iz Crvenog krsta koji brinu o migrantima, preneo je Tanjug.

  Akcija pojačane kontrole lica prethodnih dana sprovedena je i na teritoriji subotičke MZ Makova Sedmica, gradskoj Železničkoj stanici, kao i u Hajdukovu, gde je zatečeno 43 migranta, koji su takođe nakon izvršenih provera smešteni u Prihvatni centar u Subotici.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  migranti, Subotica, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga