20:46 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 316
  Pratite nas

  Krizni štab razmatra epidemiološku situaciju, a zatim odlučuje o daljim merama, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

  Prethodno je Vlada u nedelju na predlog Kriznog štaba odlučila da od 22. marta od 6 sati ostanu zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri, dok je veći deo ostalih privrednih delatnosti otvoren.

  Kako su ranije navodili mediji, ali i sudeći prema izjavama članova Kriznog štaba, tri su ključna pitanja na koja bi danas trebalo da dobijemo odgovor: rad ugostiteljskih objekata i tržnih centara, uslovi za ulazak u Srbiju i analiza stanja u školama.

  Po svemu sudeći najviše će se koplja lomiti upravo oko prve teme - rada ugostiteljskih objekata i tržnih centara, dok se za rad škola smatra da nema još naznaka da će se stariji osnovci i srednjoškolci vratiti u školske klupe. Mlađi osnovci će ostati u školi, a i kod vrtića nema promene - oni rade.

  Prema nekim nezvaničnim najavama, tržni centri ostaće najverovatnije zatvoreni, osim prehrambenih radnji i apoteka, za koje poslodavci moraju da omoguće rad.

  Najžešće suprotstavljeni stavovi očekuju se u vezi sa ugostiteljskim objektima.

  Prema saznanjima "Blica", medicinski deo Kriznog štaba je protiv otvaranja kafića i restorana, a predstavnici Beograda ponudiće modele za rad. Kako sada stvari stoje, doktori bi mogli da dozvole rad ugostiteljskim objektima, ali isključivo u baštama.

  Međutim, to praktično znači da neće svi moći da skinu katanac i deo ugostitelja će zasigurno insistirati na tezi da je to diskriminacija. Iako medicinski deo Štaba smatra da bi i to bilo velikodušno jer su kafići i restorani, kako navode, najveći rasadnici virusa, predstavnici Beograda nameravaju da predlože modele rada kako bi svi mogli da rade, preneo je B92.

  Tako je sve manje izvesno da će kafići i restorani biti otvoreni sa skraćenim vremenom već će biti predložena varijanta otvaranja uz posebne zabrane. Te mere bi određivale distancu i koliko ljudi može biti unutar objekta. Ograničenje će zasigurno biti veće od četiri kvadrata i u opticaju je varijanta od devet kvadrata.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga