11:38 23 April 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  11911
  Pratite nas

  Ministarka turizma Tatjana Matić kazala je gostujući na TV Prva da će troškovi lečenja biti besplatni za građane koji se zaraze u Grčkoj, dodavši da je to naglasio grčki ministar turizma.

  „Nalazimo se u grupi od samo 5 zemalja na svetu, sa kojim su dogovor postigli. Tu su i Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija, SAD i Izrael. Kada pričamo o Srbiji, ključna stvar poverenja je bila imunizacija i dobra vakcinacija. Naši grčki prijatelji su nam čestitali na tome“, kazala je ministarka.

  Kako ističe, mnogo je i ekonomskih razloga, a ne samo da putujemo na more. Od 14. maja Grčka je najavila sigurno otvaranje granica, a od Uskrsa će imati pilot-projekat gde će polako puštati turiste, a kasnije će preko Bugarske otvoriti granicu.

  Vakcinisani smo, to je najvažnija stvar. Pregovarali smo i o priznavanju digitalnih sertifikata. Mi imamo ne samo uspešnu vakcinaciju, već i dobre elektronske sertifikate, mi smo usklađeni sa Grčkom i možemo da se nadamo priznavanju. To će svim građanima koji su vakcinisani omogućiti prolazak na granici 'brzom linijom'. Biće u pitanju kju-ar kod“, ističe Matićeva.

  Ona je istakla i da je grčki ministar najavio da će troškovi lečenja biti besplatni za sve građane koji se tamo razbole.

  „Oni će sve u sektoru turizma vakcinisati, naše ministarstvo je takođe pokrenulo takvu akciju od sledeće nedelje. Ako želimo da normalno putujemo, družimo se, mi moramo da se vakcinišemo“, kazala je Matićeva, prenosi B 92.

  Tagovi:
  Srbija, Grčka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga