00:56 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  36825
  Pratite nas

  Predstavnici Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Srbije predstavili su u petak, povodom 1. aprila, Omladinskog dana radnih akcija, predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću elemente za izradu Nacrta zakona o dobrovoljnim radnim akcijama.

  Dačić je ovom prilikom istakao da su omladinske radne akcije nastale još u toku NOB-a, a da su naročito bile popularne nakon završetka Drugog svetskog rata i da su imale za cilj da obnove i izgrade privredu, infrastrukturu, naučne, sportske, kulturne i zabavne objekte u Jugoslaviji.

  Sagovornici su se saglasili da su one definitivno najbolja tekovina bivše SFRJ i da gotovo nema sredine u svim našim republikama u kojoj nije organizovana radna akcija, ili nije formirana omladinska ili pionirska brigada koja je učestvovala na nekoj od akcija, kao i da su tekovine tog vremena veoma važne jer, kako je rečeno, na radnim akcijama se gradilo ali su se stvarala i prijateljstva i ljubav.

  Kako je saopšteno, Dačić je zahvalio nekadašnjim omladincima i učesnicima radnih akcija na sugestijama povodom izrade Nacrta zakona, prenosi „Biz lajf“.

  Dačić je kazao da se uvek zalagao da doprinese negovanju tradicije iz tog perioda, jer je omladina tog vremena radeći gradila i sebe i istovremeno kroz zajednički rad upoznavala multikulturalnost stanovnika zajedničke domovine u kojoj je živela.

  Tagovi:
  nacrt zakona, SFRJ, omladinske radne akcije, Ivica Dačić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga