22:10 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 470
  Pratite nas

  Povodom obeležavanja 80 godina od početka Drugog svetskog rata, 22. godišnjica NATO agresije na SRJ i 6. aprila, dana kada je 1941. godine bombardovan Beograd od strane nacističke Nemačke, sutra 6. aprila od 11 časova biće održana ZOOM konferencija pod nazivom „Besmrtni puk 2021. – korakom predaka, korakom pobede“

  Učesnici će na konferenciji govoriti o odlučujućoj ulozi koju su naše herojske zemlje i dva bratska naroda imala u oslobođenju Evrope i konačnom porazu nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu, ali i ukazaće na stradanja koje je u savremenoj istoriji doživeo srpski narod u borbi za zaštitu svog suvereniteta i slobodarskog duha.

  Na konferenciji će učestvovati Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji, Nenad Popović, ministar  za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije i predsednik Fondacije Besmrtni puk, Goran Vesić, zamenik  gradonačelnika Beograda, Artjom Hutorskoj, rukovodilac Izvršnog komiteta „Besmrtni puk Rusija“, Jevgenij Baranov, direktor  Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu „Ruski dom“, general-major Vidosav  Kovačević, predsednik SUBNOR-a Srbije, pukovnik Zoltan Dani, heroj protiv-vazdušne odbrane VJ u toku odbrambenog rata  sa NATO paktom, Valerij Rjazanski, predsednik poslaničke grupe prijateljstva  sa Srbijom u Savetu Federacije Ruske Federacije.

  Moderator konferencije biće Ljubinka Milinčić, glavna urednica informativnog portala Sputnjik.

  Organizatori konferencije su Fondacija Besmrtni puk, Grad Beograd i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu.

  Međunarodna onlajn konferencija „Besmrtni puk 2021 – korakom predaka, korakom pobede“ biće direktno prenošena na Fejsbuk stranici Sputnjik Srbija.

  Tagovi:
  Besmrtni puk, Rusija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga