01:05 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 491
  Pratite nas

  Pokret „Besmrtni puk“ održava zum-konferenciju „Korakom predaka, korakom pobede“, povodom obeležavanja 80 godina od početka Drugog svetskog rata. Konferenciju možete pratiti na Sputnjiku.

  Takođe, na taj način obeležiće se i 22. godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju i 6. april – dan kada je 1941. godine bombardovan Beograd.

  Na konferenciji učestvuju ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, rukovodilac Izvršnog komiteta „Besmrtni puk Rusija“ Artjom Hutorskoj, direktor Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu „Ruski dom“ Evgenije Baranov.

  Takođe, učešće na konferenciji će uzeti i predsednik SUBNOR-a Srbije, general-major Vidosav Kovačević, heroj protivvazdušne odbrane Vojske Jugoslavije u toku odbrambenog rata sa NATO paktom, pukovnik Zoltan Dani i predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u Savetu Federacije Ruske Federacije Valerij Rjazanski. Moderator konferencije je Ljubinka Milinčić, glavna urednica informativnog portala Sputnjik.

  Na konferenciji se govori o odlučujućoj ulozi koju su Srbija i Rusija, kao herojske zemlje i dva bratska naroda imali u oslobođenju Evrope i konačnom porazu nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

  Glavna urednica informativnog portala Sputnjik Ljubinka Milinčić na zum-konferenciji povodom 80 godina od početka Drugog svetskog rata
  © Sputnik / Radoje Pantović
  Glavna urednica informativnog portala Sputnjik Ljubinka Milinčić na zum-konferenciji povodom 80 godina od početka Drugog svetskog rata

  Tema konferencije je i ukazivanje na stradanja koje je u savremenoj istoriji doživeo srpski narod u borbi za zaštitu svog suvereniteta i slobodarskog duha. Zajedno sa pokretom „Besmrtni puk“, konferenciju organizuju Grad Beograd i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu.

  Pogledajte i svedočanstvo  o šestoaprilskom bombardovanju i herojima koji su omogućili Beogradu da se ponovo uzdigne iz pepela

  Tagovi:
  Nenad Popović, Aleksandar Bocan-Harčenko, 6. april, Drugi svetski rat, obeležavanje, Besmrtni puk
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga