04:25 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 232
  Pratite nas

  „Ruske železnice“ počinju program obuke za srpske železničare za rad u okviru budućeg dispečerskog centra, čije je projektovanje u toku.

  Rukovodioci „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. i ogranka „RŽD Internešenel“ d.o.o. razmotrili su tim povodom sa delegacijom Korporativnog univerziteta Ruskih železnica mogućnosti i izglede za saradnju u organizaciji naprednih programa obuke za više menadžere srpske kompanije.

  Tokom ovog događaja učesnici su posetili regionalni Informaciono-obrazovni centar, koji je prošle godine osnovalo „RŽD Internešnl“, gde su predstavljene savremene, digitalne tehnologije za upravljanje železničkom infrastrukturom, koje će se koristiti prilikom osnivanja Jedinstvenog dispečerskog centra u Srbiji.  

  Maketa budućeg Jedinstvenog dispečerskog centra srpskih železnica koji se gradi u Makišu
  © Sputnik / Lola Đorđević
  Maketa budućeg Jedinstvenog dispečerskog centra srpskih železnica
  Roman Baskin, direktor Korporativnog univerziteta „Ruskih železnica“, rekao je da mu je drago da je prvi međunarodni projekat ove kompanije upravu u Beogradu.

  „Ovaj besplatni trening pomoći će da naša saradnja bude na novom, višem nivou. Ovo je prva poseta koju sprovodimo nakon izolacije i prvi trening, a nakon ovog uslediće i niz drugih koji će pomoći srpskim železničarima da poboljšaju kvalitet svojih usluga“, naglasio je Baskin.

  Mansurbek Sultanov, direktor ogranka „RŽD internešenel“ za Srbiju, naveo je da je ovo samo prvi korak, te da će biti nastavljena saradnja dve kompanije u oblasti obrazovanja i razmena iskustava železničara dve zemlje.

  „Nije bez razloga prvi korak napravljen ovde jer postoji projekat dispečerskog centra koji je u fazi projektovanja“, konstatovao je Sultanov.

  Rukovodioci „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. i ogranka „RŽD Internešnl“ posetili regionalni Informaciono-obrazovni centar.
  © Sputnik / Lola Đorđević
  Regionalni Informaciono-obrazovni centar
  On se osvrnuo i na druge projekte „RŽD internešenel“ koji su u toku u Srbiji. Govoreći o pruzi Stara Pazova – Novi Sad, Sultanov je rekao da je taj deo ugovora podeljen na dva.

  „Za tunel i vijadukt, dva najkomplikovanija objekta, danas potpisujemo papire i krećemo sa procedurom početka garantnog roka“, precizirao je on.

  Što se tiče drugog aneksa ugovora, koji se odnosi na samu železničku prugu i ostalu infrastrukturu, ona je završena 93 odsto, kako u fizičkom, tako i u finansijskom smislu.

  „Sve što smo obećali, naš deo posla, biće završen u decembru tekuće godine“, naveo je Sultanov.

  Kad je reč o pruzi od Valjeva do Vrbnice, koji je srpski deo Barske pruge, kako je istakao Sultanov, već je završeno 77 kilometara te pruge i sada su u toku razgovori o nastavaku posla, a za jedan od objekata, tzv. Stojanov most sada se radi na projektovanju ubrznim tempom da bio već u junu bio potpisan ugovor.

  Sergej Stoljarov, generalni direktor „RŽD Internešnl“ d.o.o., poručio je uoči sastanka delegacija dve železnice da je jedna od specifičnosti rada ove kompanije u svakoj zemlji organizacija obuke železničkih stručnjaka na svim nivoima u cilju efikasnog rada na novoj izgrađenoj infrastrukturi.

  Regionalni Informaciono-obrazovni centar
  © Sputnik / Lola Đorđević
  Regionalni Informaciono-obrazovni centar
  „Mi blisko sarađujemo sa našim investitorima i već tokom procesa izgradnje prenosimo svoje iskustvo i znanje kolegama. U tu svrhu je i stvoren Informaciono-obrazovni centar u Beogradu. Osim toga, mi organizujemo profesionalnu obuku železničara u ruskim naučnim ustanovama, čiju prednost su već mogli da procene studenti iz Srbije“, naveo je Stoljarov.

  Sledeća dva dana, 13. i 14. aprila, 20 rukovodilaca različitih sektora „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. će učestvovati na treningu Korporativnog univerziteta Ruskih železnica posvećenom umetnosti vođenja pregovora. Dvodnevni intenzivni kurs će biti održan uz korišćenje interaktivnih individualnih i grupnih zadataka, izradu tehnika i strategija za pregovaranje.

  Korporativni univerzitet Ruskih železnica uspešno radi već više od 10 godina. U njegovom arsenalu se nalaze jedinstveni programi za obuku, organizovani na nivou i po principu MBA, izrađeni specijalno u cilju povećanja kvalifikacija viših i srednjih menadžera ruske železničke kompanije.

  Tagovi:
  Železnica, obuka, program, Ruske železnice
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga