07:39 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  34140
  Pratite nas

  Opština Bujanovac postala je član Zajednice albanskih opština u regionu, glasovima većine odbornika u bujanovačkoj Skupštini.

  Za učlanjenje su glasali odbornici albanskih stranaka i jedan predstavnik Ujedinjene partije Roma na sednici Skupštine opštine Bujanovac, čime je usvojen zahtev Zajednice albanskih opština u regionu da se grad na jugu Srbije učlani u tu organizaciju, pišu „Bujanovačke“.

  U obrazloženju zahteva za članstvo se navodi da će time biti „postavljeni temelji jake i dugoročne saradnje u regionu u kojem živi trećina albanskog stanovništva“.

  U Zajednici albanskih opština u regionu već su Preševo, Tetovo, Priština, Tirana i Ulcinj.

  Po rečima Šuajba Nezirija, direktora Turističke organizacije Bujanovac, koji je obrazlagao predlog, inicijativa za učlanjenje opštine Bujanovac potekla je na sastanku sa predsednicom Zajednice, održanom u Tirani, gde se nalazi i centar organizacije.

  „Zajednica će poslužiti za razmenu iskustava sa svim opštinama članicama i ostvarivanje partnerstava za održivi razvoj. Radićemo na zajedničkim projektima i platformama u oblasti urbanizma, inovacija, zaštite životne sredine, kulture, umetnosti“, rekao je Neziri i dodao da će učlanjenje doneti dobrobit građanima.

  Za članstvo u Zajednici opština, Bujanovac će plaćati godišnju naknadu koja će tek biti utvrđena.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Bujanovac
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga