04:34 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 130
  Pratite nas

  Pripadnici Sektora za vanredne situacije uspešno su neutralizovali i uklonili avio-bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata koja je pronađena u Nodilovoj ulici u beogradskoj opštini Čukarica.

  To je saopštio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je obišao mesto odakle je bomba uklonjena.

  Uklanjanje upaljača i neutralizacija avio-bombe, teške 242 kilograma, prošla je bez problema, saopštio je MUP.

  „Zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi uspešno je urađena i građani Čukarice mogu da kažu da je ovaj prostor sada bezbedan i siguran“, istakao je Vulin.

  On je zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, posebno deminerima koji su još jednom rizikovali sopstvene živote zarad sigurnosti i bezbednosti svojih sugrađana i pokazali koliko su hrabri i stručni.

  „Hoću da se zahvalim i gradskim službama na izuzetnoj organizaciji i saradnji, a posebno svim građanima Beograda i Čukarice koji su saslušali naređenja, sledili savete Sektora za vanredne situacije i bez ijednog incidenta omogućili da policija obavi svoj posao i ovo mesto učini bezbednim“, rekao je ministar Vulin.   

  Načelnik Odeljenja za neeksplodirana ubojna sredstva Sektora za vanredne situacije Mihajlo Marinković opisao je kako je tekao proces uklanjanja upaljača.

  „Specijalnim alatima skinuta su dva upaljača, prednji i zadnji, i uništili smo ih na licu mesta“, rekao je Marinković.

  On je dodao da je bomba uz sve mere bezbednosti i uz policijsku, vatrogasnu i medicinsku zaštitu upućena ka mestu gde će biti uništena.

  Podsetimo, zbog uklanjanja na Banovom brdu evakuisano je više od 1.000 građana.

  Tagovi:
  MUP, Aleksandar Vulin, uklanjanje, bomba, Beograd
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga