07:41 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  312925
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas novinarima najnoviju prognozu MMF-a za Srbiju prema kojoj će rast BDP-a u 2021. godini iznositi šest odsto, a da će od 1. januara prosečna plata u Srbiji biti veća od 600 evra.

  „Izuzetno sam ponosan najnovijom prognozom, koju sam dobio sinoć oko 22 ili 22.30 sati, da je MMF promenio svoje projekcije za Srbiju. Ranije su govorili da će rast iznositi pet odsto. EK je takođe promenila prognozu i rekla da će biti 5,3 odsto i sada je i MMF promenio na šest odsto“, rekao je Vučić u kasarni „Dedinje“, gde je otvoren punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica, prenosi Tanjug.

  Vučić je istakao da je MMF došao na ono što je i Srbija govorila, da će rast BDP-a naše zemlje ove godine iznositi šest odsto.

  „Ja sam govorio da može i sedam odsto“, rekao je Vučić.

  Kaže da je Srbija u 2020. imala minus od 0,9 odsto, po čemu smo sa Litvanijom bili najbolji u Evropi.

  Vučić je dodao da je MMF promenio procenu za Srbiju u za 2022. godinu sa 3,8 na 4,5 odsto.

  Takođe, MMF kaže da Srbija ove godine uprkos ogromnom ulaganju u vojsku i investicione radove neće imati javni dug veći od 60,3 odsto i da će javni dug onda početi da pada.

  Predsednik je rekao rast BDP-a značiti da će prosečna plata u Srbiji već od 1. januara biti veća od 600 evra, a u Beogradu preko 770 ili 780 evra, kao i da će ova godina biti završena sa BDP-om većim od 50 milijardi evra.

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  MMF, Srbija, prosečna plata, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga