04:21 25 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 323
  Pratite nas

  Član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je jasno da nekog ublažavanja epidemioloških mera mora biti. Gostujući na TV Hepi, Kon je prvi put u studio skinuo masku, a na pitanje da li je bezbedno da je skine, s obzirom na to da su svi prisutni vakcinisani, naglasio je da masku nosi više zbog primera.

  "Mi smo sada u dosta stabilnijoj situaciji, ali virus je još sa nama i pomerio se ka mlađem uzrastu. Taj dodatni oprez je neophodan da nam se ne bi desilo iznenađenje", rekao je Kon na TV Hepi pred današnju sednicu Kriznog štaba.

  Na pitanje da li je moguće da se ponovi scenario od prethodnog leta, Kon je odgovorio da je situacija potpuno drugačija jer ima dosta onih koji su preležali virus imunizovani.

  "Ne može da se očekuje da bude kao što je bilo, ali bilo kakva proslava koja može da se završi zaražavanjem besmislena je i to treba imati na umu", naglasio je Kon.

  "Ali, postoje i teoretske mogućnosti koje se sve više smanjuju i direktno zavise od cirkulacije virusa. Vakcinisani ljudi će sigurno u nekoj perspektivi i slobodnije da se ponašaju", naglasio je Kon.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga