01:52 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1331
  Pratite nas

  Nakon što je prošle nedelje uhapšen lažni estetski hirurg S. K., danas je uhapšena i nadrilekarka O. M. Ona je privedena u trenutku kada je pokušala da pređe granicu sa Hrvatskom.

  Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšena još jedna osumnjičena osoba za nadrilekarstvo, O. M., koju je prijavilo udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM".

  O. M.se za sada, sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koji su se javili policiji.

  Tereti se za krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi , nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i u roku od 48 časova će biti saslušana u tužilaštvu, saopšteno je iz tužilaštva.

  Tužilaštvo je nakon prijava i provera u Ministarstvu zdravlja, izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih osoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

  Utvrđeno je i da je ona u dužem vremenskom periodu u „medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u Driničkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja Republike Srbije, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji ureduju obavljanje te vrste usluga.

  Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da se osumnjičenoj odredi pritvor.

  Takođe, ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke, naglašeno je iz tužilaštva.

  Prošle sedmice uhapšeni su S. K. i njegova majka  zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

  Njima je na zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  kozmetika, hapšenje, salon
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga