03:17 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  1245
  Pratite nas

  Posle razmatranja izveštaja VBA i BIA u vezi sa sumnjama da su u poslovima sa državnom fabrikom „Krušik" privilegovani pojedini privatni trgovci oružjem, među kojima i firma povezivana sa ocem bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se u ovaj slučaj uključi SBPOK MUP-a.

  U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug preciziraju da je SBPOK-u stavljen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, i to nakon što je došlo do promene prvog čoveka ministarstva unutrašnjih poslova.

  U ovom slučaju i dalje je u toku predistražni postupak, koji je pokrenut krajem 2019. godine.

  Umesto od policije, tužilaštvo je tražilo obaveštenja od Vojnobezbednosne agencije (VBA) i Bezbednosno informativne agencije (BIA), a nakon promene prvog čoveka MUP-a uključena je i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) koji je deo MUP-a.

  Tada se u javnosti počelo govoriti o privilegovanim pojedinim privatnim trgovcima oružjem, među kojima i firma povezana sa ocem tadašnjeg ministra policije koji je u međuvremenu preminuo prošle godine od virusa korona.

  Nebojša Stefanović je sada ministar odbrane.

  Tagovi:
  Tužilaštvo, trgovina oružjem, Krušik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga