12:22 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Vesti
  Preuzmite kraći link
  0 91
  Pratite nas

  Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i direktor Društva za iznajmljivanje nekretnina „Dipos“ Đoko Krivokapić posadili su danas brezu kao simbol izuzetne pet decenija duge poslovne saradnje tog preduzeća i ruske ambasade i Trgovinskog predstavništva u Beogradu.

  Breza, koja je prema rečima Krivokapića upravo simbol lepote, snage i bajkovitosti ruskog pejzaža, posađena je u prisustvu trgovinskog predstavnika Rusije u Beogradu, Andreja Hripunova, a taj svečani čin iskorišćen je i kao podsećanje na strateško partnerstvo i bratske odnose dveju zemalja pred sutrašnji Dan Rusije.

  Tim povodom, Krivokapić je na ruskom pročitao i čuvenu pesmu „Breza“ Sergeja Jesenjina, nakon čega je ambasador Bocan-Harčenko izrazio veliko zadovoljstvo navodeći da je upravo breza u mislima i srcu svakog čoveka u Rusiji.

  „Kada govorimo o strateškoj saradnji Rusije i Srbije, a ona je na najvišem nivou, ali svaka tradicionalna pojedinačna saradnja zasnovana na pojedinačnim primerima, kao ova sa ‘Diposom’, jako je bitna“, rekao je ambasador Bocan-Harčenko, preneo je Tanjug.

  Tagovi:
  Srbija, Rusija, Aleksandar Bocan-Harčenko
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga