21:24 25 Novembar 2020
Slušajte Sputnik

  Povodom godišnjice ulaska Krima u sastav Rusije na našem portalu gledajte dokumentarni film „Krim. Povratak kući“.

  U filmu, čije je snimanje trajalo osam meseci na desetak mesta na Krimu, predsednik Rusije Vladimir Putin, kao i akteri tih događaja otkrivaju detalje operacija koja je omogućila da se na Krimu izbegne situacija kakva se sada dešava u Donbasu. Film daje odgovore na pitanja kako je doneta odluka o pripajanju Krima Rusiji, kako su se pojavili „ljubazni ljudi“, kako su bez krvoprolića razoružane 193 ukrajinske vojne jedinice, kako se na Krimu pojavio obalski raketni kompleks „bastion“ i o čemu je Putin razgovarao sa sada bivšim predsednikom Barakom Obamom…

  Tagovi:
  Vladimir Putin, Krim
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još

  • Last update: 21:30 23.11.2020
   21:30 23.11.2020

   Pančevačka integracija: Rafinerija nafte i Petrohemija uskoro pod jednim krovom /video/

   Sudbina HIP Petrohemije biće rešena u dogovoru stručnih timova Vlade Srbije i Gaspromnjefta, ruske kompanije koja je većinski vlasnik NIS-a — najavio je prošle srede, na svečanosti povodom puštanja rad pogona Duboke prerade u NIS-ovoj Rafineriji nafte Pančevo, srpski predsednik Aleksandar Vučić.

  • Pripadnik ruskih mirovnih snaga na kontrolnom punktu na Lačinskom koridoru u Nagorno-Karabahu
   Last update: 22:29 22.11.2020
   22:29 22.11.2020

   Poraz Jermenije nije kraj Nagorno Karabaha /video/

   Piše

   Tokom trajanja rata iz Bakua i Jerevana stizale su oprečne informacije. Poslovično, evropski mediji su ipak više „vukli“ na jermensku stranu. Barem do potpunog sloma na terenu i pada koliko strategijski, toliko i simbolički važne Šuše u azerbejdžanske ruke.

  • Predsednik Francuske
   Last update: 22:08 22.11.2020
   22:08 22.11.2020

   Palikuće gase požar: Globalisti nameću nova pravila /video/

   Piše

   Intrigantni predlog francuskog predsednika Emanuela Makrona za temeljnu reformu globalnog ekonomskog sistema, kao i sličan koncept „velikog resetovanja“ koji je ponudio osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab, samo su prepakovani globalizam. Globalisti bi da se presvuku, palikuće da gase požar, slikovito kaže politikolog Aleksandar Pavić.

  • Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić
   Last update: 21:22 22.11.2020
   21:22 22.11.2020

   Dačić za Sputnjik: Primio bih vakcinu koja ispunjava dva uslova /video/

   Piše

   Sve je sad politizovano, pa i kupovina vakcina. Ne samo zbog politike, već i zbog finansija, jer je reč o prodaji više milijardi vakcina. Prednost Srbije je što možemo sa svih strana da tražimo i dobijemo vakcinu. Zato i ne treba da procenjujemo da li ona dolazi sa Zapada ili sa Istoka, već kakva je.