10:10 14 April 2021
Slušajte Sputnik

  Agencija Sputnjik vam predstavlja dokumentarnim film „Krim. Povratak kući“, kojem je video-platforma Jutjub ograničila pristup jer sadrži i intervjue ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je detaljno govorio o „krimskom proleću“.

  Film je prvi put je prikazan u martu 2015. godine, a sada ga možete pogledati bez cenzure i sa prevodom na srpski jezik na našem sajtu.

  Podsetimo, Jutjub je danas ograničio pristup dokumentarnom filmu, a takav potez je, prema rečima autora filma Andreja Kondrašova, povezan sa predstojećom godišnjicom ujedinjenja Krima sa Rusijom.

  U filmu, čije je snimanje trajalo osam meseci na desetak mesta na Krimu, predsednik Rusije Vladimir Putin, kao i akteri tih događaja otkrivaju detalje operacija koja je omogućila da se na Krimu izbegne konflikt u Donbasu. Film daje odgovore na pitanja kako je doneta odluka o pripajanju Krima Rusiji, kako su se pojavili „ljubazni ljudi“, kako su bez krvoprolića razoružane 193 ukrajinske vojne jedinice, kako se na Krimu pojavio obalski raketni kompleks „bastion“ i o čemu je Putin razgovarao sa sada bivšim predsednikom Barakom Obamom…

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  intervju, Vladimir Putin, video, cenzura, Jutjub, film, Krim. Povratak kući
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još