21:11 26 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Video-klub

  Sveće za poginule u Sankt Peterburgu

  Video-klub
  Preuzmite kraći link
  0 351
  Pratite nas

  Ispred ruske ambasade u Beogradu građani Srbije i srpski zvaničnici zapalili su danas sveće za poginule u terorističkom napadu u Sankt Peterburgu. Poštu je odao i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

  Obraćajući se novinarima, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da Rusija može da računa na podršku Srbije, na dobru saradnju, prijateljstvo i partnerstvo, kao što je to bilo do sada.

  „Povodom tragičnog događa u Sankt Peterburgu, ministar odbrane Zoran Đorđević i ja smo ovde da u ime Vlade izjavimo najdublje saučešće ruskom narodu, ruskoj državi i porodicama postradalih u napadu“, rekao je Stefanović.

  Poručujući da Rusija može da računa na podršku Srbije, Stefanović je rekao da postoji odlična saradnja bezbednosnih službi u borbi protiv organizovanog kriminala i svih vidova ugrožavanja bezbednosti.

  „Ako postoji bilo šta u čemu Srbija može da pomogne, mi stojimo na raspolaganju“, istakao je Stefanović.

  Stefanović je rekao da ne smatra da ima razloga da se izdaje preporuka građanima Srbije da ne putuju u Sankt Peterburg.„Na žalost tragično je ovo što se dogodilo ali mi zadržavamo poverenje u to što Rusija radi i ovo neće ugroziti opštu bezbednost u vašoj zemlji", rekao je Stefanović.    

  Zoran Đorđević, Nebojša Stefanović i Aleksandar Čepurin ispred ambasade Rusije u Beogradu su zapalili sveće žrtvama eksplozije u metrou u Sankt Peterburgu.
  © Sputnik / Radoje Pantović
  Zoran Đorđević, Nebojša Stefanović i Aleksandar Čepurin ispred ambasade Rusije u Beogradu su zapalili sveće žrtvama eksplozije u metrou u Sankt Peterburgu.

   

   

  Tagovi:
  teroristički napad u Sankt Peterburgu
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još