11:01 15 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Video-klub

  Život mu je visio o koncu, a onda se pojavio dobri lovac

  Video-klub
  Preuzmite kraći link
  1881
  Pratite nas

  Da je ova priča nastala iz Ćopićevog pera, nosila bi naziv „Srećko“. Tako je nazvano meče, koje su u okolini Petrovića, kod Istočnog Novog Sarajeva, spasili lovci Lovačkog društva „Trebević“.

  U Petrovićima se danima čulo zavijanje. Niko nije slutio šta je u pitanju sve dok radnici Elektrodistribucije nisu ugledali nezaštićeno mladunče. Mečke ni na vidiku.

  Odmah su obavestili lovce, koji su krenuli u višečasovnu potragu.

  „Najbliži od svih je bio naš član Ognjen Gengo koji je otišao u šumu, tražio i našao mlado meče koje je stvarno bilo u izuzetno teškom stanju. Bilo je poluživo i izmrcvareno. Uzeo ga je u naručje i odmah prebacio do veterinarske stanice“, priča Nenad Janković, sekretar Lovačkog društva Trebević iz Istočnog Novog Sarajeva.

  Veterinari su se našli u čudu kada se lovac pojavio na vratima. Nisu oklevali. Istrajnošću, spasili su život tromesečnog mladunčeta.

  Meče je preživelo, a veterinar i lovci odlučili su da mu daju ime.

  „Razmišljali smo i u dogovoru sa ljudima iz lovačkog društva zaključili, pošto je spaseno u zadnji čas, da mu damo ime Srećko“, ispričao je veterinar Milan Bećarević.

  Ne zna se šta se dogodilo sa Srećkovom majkom. Posle oporavka, lovci će, u saradnji sa Ministarstvom, mladunčetu pronaći novo stanište.

   

  RTRS

  Tagovi:
  meče, Trebević
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još