17:18 19 April 2019
Slušajte Sputnik
  Video-klub

  Radiće 24 sata bez prekida: Kina razvila virtuelnog voditelja (video)

  Video-klub
  Preuzmite kraći link
  0 622

  Kineska novinska agencija Sinhua predstavila je prvog virtuelnog televizijskog voditelja, čiji su glas, izrazi lica i pokreti identični čovečijim, a uz to je sposoban da samostalno reaguje na video-snimke u direktnom prenosu i da čita tekstove poput profesionalca od krvi i mesa.

  „Poslednji krik veštačke inteligencije“ Sinhua je predstavila zajedno sa kompanijom „Sogou.com“, koja se bavi internet pretraživačima, na petoj svetskoj konferenciji o internetu u provinciji Džeđijangu, prenose francuski mediji.

  Prvi prezenteri kao produkti veštačke inteligencije pojavljivaće se na različitim Sinhuinim kanalima, pre svega na programima na engleskom i kineskom jeziku, na velikoj kineskoj društvenoj mreži „Vičet“ i na veb stranici televizijskog kanala kineske novinske agencije.

  Sinhua je istakla da je virtuelni voditelj od sada punopravni član njene ekipe, sa nimalo zanemarljivim adutom koji će, zasigurno, odjeknuti u zapadnim medijima — može da radi 24 sata bez prekida, sedam dana u nedelji.

  Postoji mogućnost da se veštačka inteligencija, kad je reč o odnosima s javnošću, primeni i na druge sektore, kao što su bankarstvo ili medicina.

  Tagovi:
  dnevnik, voditelj, vesti, Kina, svet
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga

  Učitaj još video materijala