16:08 01 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Video-klub
  Preuzmite kraći link
  0 511
  Pratite nas

  Koncern „Kalašnjikov“ je proizveo prvi u Rusiji patrolni dron kamikazu „Lancet“, izjavio je generalni direktor koncerna Vladimir Dmitrijev.

  „Nakon predstavljanja prvog proizvoda dobili smo mnogo molbi, u kojima je traženo da dron ne izgubi video-kontakt sa operatorom pre nego što dođe u kontakt sa metom. Danas vršimo svetsku premijeru. Drugi proizvod u liniji udarnih bespilotnih letelica je

  ’Zala Lancet‘“, rekao je Dmitrijev na tradicionalnoj godišnjoj prezentaciji koncerna uoči foruma „Armija 2019“.

  Prema rečima generalnog direktora „Rosteha“ Sergeja Čemezova, novi intelektualni sistem „Zala Lancet“ uključuje izviđački, komunikacioni, navigacioni i visokoprecizni udarni elemenat.

  „U uslovima novih borbenih dejstava on je sposoban da napada u vazduhu, na zemlji, u vodi, bez kopnene ili morske infrastrukture. U pogledu efikasnosti taj sistem prevazilazi standardne vrste naoružanja, ali košta mnogo manje“, rekao je Čemezov.

  Podsetimo, prethodnik „Lanceta“ — dron „Kub BLA“, kako su pisali mediji, može da razvija brzinu od 80 do 130 kilometara na sat i da se nalazi na nebu do 30 minuta, dok njegova nosivost iznosi oko tri kilograma. 

  Novinska agencija „Rusija sevodnja“ zvanična je informativna agencija foruma, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner „Armije 2019“.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još