09:53 05 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Video-klub
  Preuzmite kraći link
  0 471
  Pratite nas

  Obožavaoci pande Bei Bei iskoristili su 19. novembra poslednju priliku da se oproste od životinje u vašingtonskom zoološkom vrtu „Smitsonian“, pre nego što je prebačena u Kinu.

  U okviru sporazuma Zoološkog vrta sa kineskim Udruženjem za očuvanje retkih vrsta, sva mladunčad pande se sele u Kinu kada napune četiri godine.

  „Dok se pozdravljamo sa našom voljenom pandom Bei Bei, naši naučnici nastaviće saradnju da bi sprečili nestanak ove vrste, pružajući im priliku da opstanu u divljini, nadahnjujući i podučavajući generacije koje dolaze“, navodi se na na sajtu zoološkog vrta.

  Panda će biti prevezena u specijalnom sanduku, letom dugim 16 časova, u organizaciji „Fedeksa“, a u okviru inicijative „Isporuči za dobrobit“.

  „Bei Bei će biti jedini putnik u sanduku, uz 30 kilograma bambusa, grickalica i vode“, naveo je „Fedeks“ na društvenim mrežama.

  Bei Bei će putovati u pratnji jednog čuvara i jednog veterinara. Slična operacija izvedena je i za njenu stariju sestru Bao Bao 2017. godine, starijeg brata Tai Šana 2010, godine, kao i za njegove roditelje Mei Džanga i Tian Tiana, koji su u SAD stigli 2000. godine.

  Tagovi:
  džinovska panda
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još