04:06 22 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Video-klub
  Preuzmite kraći link
  0 831
  Pratite nas

  Posada helikoptera Ka-27M protivpodmorničke palubne avijacije Severne flote izvela je prve trenažne letove u ovoj godini u Murmanskoj oblasti. Ka-27M je najsavremeniji ruski protivpodmornički helikopter, koji izgleda bezazleno, ali može biti moćno oružje u rukama profesionalaca.

  Ka-27M ima mogućnost da prati protivničke podmornice koje plove na velikim dubinama, pa čak i da uništi neke od njih. Rad na funkcionalnom sistemu helikoptera zahteva dobru obučenost posade, zbog čega piloti Severne flote redovno održavaju vežbe na svojim poligonima.

  „Da bi se pristupilo obavljanju zadataka iznad vodene površine, na okeanu, neophodno je proći dugu pripremu, koja traje godinama. Kod nas takve letove izvode samo najbolji piloti, kapetani“, rekao je kapetan posade helikoptera Aleksej Kudin.

  Let izvode samo najiskusniji piloti, mnogi od njih rade taj posao više od dve decenije, imaju desetogodišnji instruktorski staž, a u vazduhu su proveli više od 1.500 sati.

  Jedan od zadataka na vodi bilo je spuštanje hidroakustične stanice, pomoću koje posada helikoptera može da pronađe protivničku podmornicu na dubinama u radijusu do pet kilometara od tačke postavljanja.

  Ka-27M je u stanju da prati mete na vodi i da ih uništava pomoću naoružanja kojim je opremljen.

  Tagovi:
  Murmansk, vojne vežbe, helikopter, helikopter Ka-27M, Ka-27
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još