Britanski pevač Robi Vilijams i ruska operska pevačica Aida Garifulina

Otkriveni detalji otvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu

© Sputnik / Maksim Blinov
Vesti sa Svetskog prvenstva u fudbalu
Preuzmite kraći link
0 193
Pratite nas

Britanski pop pevač Robi Vilijams i ruska operska pevačica Aida Garifulina otpevaće duet na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine, saopštio je reditelj ceremonije otvaranja turnira Feliks Mihajlov.

Svetsko prvenstvo u fudbalu biće održano u Rusiji od 14. juna do 15. jula. U četvrtak će na ceremoniji otvaranja turnira učestvovati poznati britanski pop pevač Robi Vilijams i ruska operska pevačica Aida Garifulina. Svečanost će biti održana na stadionu „Lužnjiki“ neposredno pre prvog meča Svetskog prvenstva između reprezentacija Rusije i Saudijske Arabije.

„Sama ceremonija je satkana od jedne muzičke numere, u kojoj su solo-deonica Robija Vilijamsa, solistički deo Aide Garifuline i njihov duet. U osnovi je mešavina glavnih hitova Robija Vilijamsa. Pošto je jedan od simbola Svetskog prvenstva pero žar-ptice, na otvaranju ćemo iskoristiti taj element: Aida Garifulina pre dueta sa Robijem Vilijamsom doleće na žar-ptici“, ispričao je Mihajlov novinarima.

„Gledaoci na tribinama će biti neposredni učesnici ceremonije. Čekamo da odgovore na naše pozive i aktivno učestvuju. U nekom trenutku, raširićemo zastave po tribinama i formiraćemo koreografiju, u određenom trenutku tribine će se pretvoriti u zvezdano nebo. A sve to uz učešće navijača“, rekao je Mihajlov.

On je dodao da će u ceremoniji otvaranja učestvovati blizu 800 ljudi.

„Radimo u novom formatu za svetsko prvenstvo, ceremonija neće biti održana sat vremena pre meča, kao što je to bilo ranije, već će biti održana pre samog početka utakmice. Na taj način će je videti više gledalaca. Takođe je naročito važno da se ne koristi ništa što bi moglo da ošteti travnjak. Na svečanosti će učestvovati skoro 800 ljudi“, rekao je Mihajlov.

Tagovi:
ceremonija otvaranja, Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018
Standardi zajedniceDiskusija
Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga