Navijači Crne Gore

Hoće li vas iznenaditi za koga navijaju Crnogorci na Mundijalu

© AP Photo / Darko Vojinovic
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018
Preuzmite kraći link
Piše
18316
Pratite nas

Prvenstvo svijeta u fudbalu nesumnjivo je jedan od događaja koji pobuđuje najviše pažnje na planeti, kako u zemljama koje su izborile učešće na Mundijalu, tako i ostatku svijeta, koji će, po običaju, među najboljim svjetskim reprezentacijama moći da izabere svoje favorite i uživa u fudbalskoj magiji.

Izuzetak, naravno, nije ni Crna Gora. U zemlji koja je dala fudbalske velemajstore poput Savićevića, Mijatovića, Brnovića, a u skorašnje vrijeme i asove kao što su Vučinić, Jovetić i Savić, svakako se sa nestrpljenjem očekuje početak Svetskog prvenstva koji je zakazan za 14. jun u Moskvi.

Iako crnogorska reprezentacija ovog puta nije uspjela da ovjeri vizu za Rusiju, fudbalska euforija se, kako se bliži početak prvenstva, sve više osjeća, a stanovnike glavnog grada pitali smo ko su njihovi navijački favoriti.

Zanimljivo, za veliku većinu Podgoričana (u koje ubrajamo i značajan broj onih koji su ovog puta izbjegli izjavu za medije), to pitanje je doslovce izlišno. Odgovor je uvijek jednoznačan i glasi — Srbija! Ipak, kada se radi o realnim šansama Srbije na Mundijalu, odgovor je da prvo treba proći grupu sa Brazilom, a kasnije, ko zna…

Vladimir Pavićević, fotograf iz Podgorice:

Pratim sva svjetska prvenstva još od 1990. godine u Italiji, kada je Jugoslavija ispala od Argentine na penale. Imao sam privilegiju da spektakl prvenstva svijeta gledam i uživo. Ovo prvenstvo je za mene posebno jer igra Srbija, koju na neki način smatram matičnom državom. Tako da jedva čekam da spektakl počne i da svi zajedno gledamo i uživamo. Navijaću svim srcem da Srbija prođe grupu, a posle je sve moguće. I drugi susjed Hrvatska ima veoma kvalitetan sastav, ali za njih ne navijam. Glavni favoriti su Njemačka, Brazil, Argentina i reprezentacija Francuske, koja bi mogla da iznenadi.

Vladimir Pavićević
© Sputnik / Nebojša Popović
Vladimir Pavićević

Miljan Zejak, iz Podgorice:

Uz Srbiju na Svjetskom prvenstvu navijaću za Francusku, koja ima sjajnu ekipu. Grupa u kojoj je Srbija je komplikovana, ali očekujem da „orlovi“ prođu dalje. Odlučujući će biti duel sa Švajcarcima. I Hrvatska ima dobre šanse, ali apsolutni favoriti su Francuska, Brazil i Belgija.

Miljan Zejak
© Sputnik / Nebojša Popović
Miljan Zejak

Dragoje Vlahović, NVO aktivista:

Navijaću za Srbiju dokle god bude gurala. Uz malo sreće, može da prođe u drugi krug. Hrvati imaju dobru ekipu, a moji favoriti su Španija, Francuska i Brazil, mada mogu da iznenade i Argentina ili Njemačka.

Dragoje Vlahović
© Sputnik / Nebojša Popović
Dragoje Vlahović

Ivana Jovanović, ekonomista:

U poslednje vreme nemam vremena da pratim sport, ali ću bez sumnje navijati za Srbiju. Voljela bih da na Svetskom prvenstvu pobijedi Srbija, dok su favoriti možda Španija i Francuska.

Ivana Jovanović
© REUTERS / Nebojša Popović
Ivana Jovanović

Bojana Miljko, Podgoričanka:

Radujem se početku Mundijala. A pošto Crna Gora ovoga puta ne učestvuje, navijaću za susede — Srbiju i Hrvatsku.

Bojana Miljko
© Sputnik / Nebojša Popović
Bojana Miljko
Tagovi:
Crna Gora, anketa, Mundijal 2018
Standardi zajedniceDiskusija
Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga