08:23 25 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  0 51
  Pratite nas

  Ajaj Kumar tvrdi da je istinski motiv njegovog zahteva da se proceni mogućnost Indije za odbranu od invazije zombija ili vanzemaljaca, bio da pažnju Vlade usmeri prema stvarnim problemima, kao što su terorizam i siromaštvo.

  Čovek iz finansijskog centra Indije stekao je slavu preko noći nakon što je njegov neobičan zahtev, na osnovu indijskog Zakona o slobodi informisanja, procurio na internetu. U svom zahtevu, Ajaj Kumar se raspitivao o spremnosti indijske vlade da se suprotstavi napadu zombija, vanzemaljaca ili drugih natprirodnih bića.

  „Zabrinut sam u vezi sa spremnošću naše vlade u slučaju invazije zombija, vanzemaljaca ili drugih natprirodnih bića… Možemo li im se suprotstaviti bez Vila Smita“, stoji u zahtevu.

  U odgovoru, Ministarstvo unutrašnjih poslova je navelo da se pitanje odnosi na „hipotetičku situaciju“, ali nije konkretno odgovorilo na Kumarov zahtev.

  Ipak, zahtev je izazvao debatu na društvenim medijima između onih koji se rugaju Kumaru i njegovom „besmislenom“ zahtevu i onih koji podržavaju njegovo „sarkastično“ podbadanje Vlade.

  Kumar je objasnio da je njegova namera bila da Vlada shvati da je previše pažnje pridavala plitkim debatama poput one o „netoleranciji“ i „antinacionalnim“ stavovima umesto što se fokusirala na stvarne pretnje poput terorizma i siromaštva.

  Pozivajući se na holivudskog glumca Vila Smita, koji se borio protiv zombija u filmu „Ja sam legenda“ i protiv vanzemaljaca u filmu „Ljudi u crnom“, on je prebacio Vladi što se oslanja na pomoć Sjedinjenih Država.

  Indijski Zakon o slobodi informacija dozvoljava građanima da postave Vladi pitanja o bilo kojoj temi, osim o onima koje sadrže klauzule državne tajne.

   

  Slično:

  Mlečni put je zombi koji je umro pre milijardu godina
  „Zombi burger“ inspirisan Trampom
  Groblje „živih mrtvaca“
  Misteriozni gradovi duhova nad Kinom (video)
  Nismo sami: Pronađeni tragovi vanzemaljske civilizcije
  Vanzemaljci spasili svet od nuklearnog rata?
  Dobri vanzemaljci obarali američke rakete
  Tagovi:
  teror, zombi, vanzemaljci, siromaštvo, Vil Smit, Holivud
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga