08:19 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Život
  Preuzmite kraći link
  161
  Pratite nas

  Dva preduzetnika iz Njujorka nedavno su napravila iznenađujući uređaj za ljude koji su umorni od vezanosti za svoje mobilne telefone. Da bi saznali nešto više o spravi, Radio Sputnjik je kontaktirao sa jednim od njih — Vanom Guldom.

  Nova sprava se zove NoPhone Air i ona je ništa drugo do plastična folija napunjena vazduhom. Konstruisan je da pomogne ljudima da neko vreme pobegnu od telefona i doprinosi rešavanju problema zavisnosti od smartfona.

  Žene pazare u seks šopu.
  © AFP 2021 / OMAR TORRES

  „Neverovatno je koliki je problem postala zavisnost od telefona. Stvorili smo spravu NoPhone Air, koja je samo plastični blok“, kaže Guld za Sputnjik.

  Prototip je predstavljen na „Fajersajd“ konferenciji u Kanadi koja okuplja članove inovativne i tehnološke zajednice. Novi uređaj je trenutno u fazi izrade, a cena je deset dolara.

  Iako bi korisnici izgledali, u najmanju ruku, kao čudaci koji se šetaju sa komadom plastike u ruci, Guld smatra da novi „proizvod“ može pomoći da se delimično reši problem zavisnosti o mobilnim telefonima.

  „Kad ga pogledate, izgleda kao da nema ničega u pakovanju. Kad ga otvorite i stavite svoj telefon unutra izgleda kao da je telefon u rukama. To pomaže da pobegnete od svog telefona i mislim da je to glavna stvar“, dodao je on. „I to radi vrlo dobro", zaključio je Guld.

  Tagovi:
  pametni telefoni, smartfon, zavisnost, Njujork
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga